Chcete se zasmát nebo si snad pobrečet? Hledáte oddechovku nebo trochu akčnější knihu? Pokud jste alespoň jednou odpověděli ano, čtěte dál a nechte se inspirovat příběhy plnými lásky.

Pojď na Duhy! Zaregistruj se na největší LGBT+ sociální síti v Česku!
Více informácí →

To není můj problém

Ciara Smyth, ve dne sociální pracovnice, po nocích spisovatelka románů. Přečtěte si její knihu a vrhněte se do života sarkastické Irské studentky, kterou si zamilujete hned v první kapitole.

Pro Aideen to měl být běžný den, vyhnout se tělocviku a přežít aspoň pár hodin ve škole. Její plány se změní když narazí na svou hystericky hroutící se spolužačku. Těžko říct jestli to bylo tím ukrutně protivným řevem nebo jen hrstkou zbylé dobroty ale rozhodne se jí pomoct. Jedna malá laskavost ji však do života přivede další zájemce s prosbou o vyřešení dalších problémů. K tomu se na ni přilepil ukecaný Kavi a Meahb, která vše začala, ji až podivně začíná přirůstat k srdci. Přesto po vyřešení všech možných problémů, stále zbývá ještě jeden…Aideenina máma, která má problémy s alkoholem.

,,Miluju poslouchat lidi, jak mluví o svých problémech. Cítím se pak líp. Jako že můj život není jediný, který jde do kytek.“

(To není můj problém – Ashley Greenová)

Delila Greenová má všechny na háku

Ashley Herring Blake, čtenářka, milovnice kávy a především nadaná spisovatelka. V jejím příběhu Vás okouzlí hlavními postavami a nepřehlédnutelnou chemií mezi nimi.

Delia se dá popsat jednoduše – kudrnaté vlasy, potetované paže a sexy pohled, který Vás nenechá klidnými. Delilina kariéra fotografky se začíná rozjíždět a ona si může užívat života v New Yorku, kam se před lety přistěhovala. Když ji ale citovým vydíráním a velkou sumou peněz přemluví nevlastní sestra, aby přijela zpátky do rodného města Bright Falls a nafotila její svatbu, věci se začnou komplikovat. Delila má jasný úkol, něco málo nafotit, vzít si prachy, když zbyde čas trochu se opít a okamžitě odletět prvním letem zpátky do New Yorku. To ji ale překazí Claire Sutherlandova. Nejlepších kamarádka její sestry a okouzlující majitelka knihkupectví.
Možná že se Delilin odjezd přece jen opozdí…

,,Jdi do ní.“
,,Vždyť ani nevíš na koho se koukám.“
,,Ale prosím tě, ta ženská je tvůj typ, tajemná a záhadná.“

(Delila Greenová má všechny na háku – Ashley Herring Blake)

Všechny holky kterými jsem byla

Tess Sharpeová, milovnice přírody a zvířat. Napsala knihu o vyrovnávaní se s minulostí, o přátelích kteří jsou jako rodina, o spřízněných duších…Knihu o Noře O’Malleyové.

Nora O’Malleyová, dcera jedné z nejlepších podfukářek. Teda dokud se její matka do jednoho ze svých cílů nezamilovala. To je ale dávno, teď je už jen obyčejná holka s obyčejnými problémy a svým obyčejným životem. Nora a její přátelé mají dnes důležitý úkol, uložit v bance peníze, které vybrali pro psí útulek. Ale přesně v tu chvíli do banky vtrhnou dva chlápkové co nemají v úmyslu se přátelit. Když na Noru namíří zbraň, ještě neví s kým si zahrávají. Nora bude muset opustit život obyčejné dívky a znovu vstoupit do nebezpečné hry, ze které minule sotva unikla, nepřátelé z minulých životů jsou ji v patách a její minulost se odhaluje. Kdo vlastně Nora je? Kdo vlastně všechno Nora byla? A kým se bude muset stát?

Normálnost neexistuje,“ řekla Amelia. „Je jen pár lidí, kteří předstírají, že ano. Existují jen různé úrovně bolesti a různé stupně bezpečí. Tvrzení, že existuje normálnost, je největší podvod na světě.“

(Všechny holky kterými jsem byla – Tess Sharpeová)

Láska je na prd

Wibke Brueggemann, cestovatelka a milovník poezie Vás provede příběhem o lásce a strastech té první.

Phoebe si konečně najde brigádu, začne pracovat v second-handu, ale kromě spousty starožitnictví a originálních módních kousků zde potká i Emmu. Vtipnou, přátelskou a okouzlující Emu. Pro Phoebe je láska nebo snad zamilovanost sprosté slovo, sama sobě slíbila, že se tomuhle vyhne. K čemu by ji to vlastně bylo? Dívky se však začnou pomalu sbližovat, více než by Phoebe kdy chtěla. Možná, že Phoebe bude muset svůj slib přehodnotit. Láska jednoduše chodí kdy se ji zachce.

,,Kluci jsou dočasní, nejlepší přátelé jsou na celý život.“

(Láska je na prd – Wibke Brueggemann)

Doufám že Vás nějaký tip zaujal a nejlépe přesvědčil k přečtení!

Ted už nezbývá nic jiného než Vám popřát krásný duhový a hlavně čtecí den.

We’re here. We’re queer. Get used to it

Pro Duhový magazín napsala Klára.

Podpořte magazín nákupem v Duhovém shopu

Přidej se do našeho týmu!
Baví tě psát a chceš mít svůj článek u nás na magazínu? Ozvi se nám!
Napiš na info@duhy.cz →